01.03.2018 року в Тульчинському РЦСССДМ проведено методичний день щодо запобігання та протидії домашньому насиллю

Дата: 02.03.2018 11:11
Кількість переглядів: 877

Фото без опису Фото без опису

 

01.03.2018 року в Тульчинському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено методичний день щодо запобігання та протидії домашньому насиллю. Участь в опрацюванні законодавства прийняли: служба у справах дітей, управління соціального захисту населення, відділ пробації, відділення поліції, бюро правової допомоги, відповідальні працівники Тульчинської ОТГ та Шпиківської ОТГ.
Під час роботи опрацьовано новий Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який було прийнято 07.12.2017 року. Чинний Закон істотно розширює коло суб’єктів, що здійснюють заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству, та визначені їх повноваження, передбачено створення Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Також хочеться звернути увагу на спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству. Окрім взяття кривдника органами Національної поліції на профілактичний облік (терміном на 1 рік) та проведення з ним профілактичної роботи, а також направлення кривдника на проходження програми для кривдників, додатково визначено:
- терміновий заборонний припис стосовно кривдника (до 10 діб);
- обмежувальний припис стосовно кривдника, який виноситься за рішенням суду. 
Між суб’єктами, на які поширюється дія Закону обговорено тимчасовий порядок дій, за яким вони будуть працювати. На разі продовжують відбуватися зміни в порядках, механізмах взаємодії. Основний напрямок роботи – це доводити до громадськості відомості, що насилля - можна зупинити!, проводити широку інформаційну кампанію з даного приводу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь