Гіркий біль Чорнобиля

Дата: 26.04.2018 14:18
Кількість переглядів: 759

Фото без опису

 

Чорнобиль... Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. А ще не так давно це було звичайне містечко, як і інші в Україні. Весною воно ховалось у свіжій зелені, вишневому та яблуневому цвіті, тут збирали гриби та ягоди, яких у місцевих лісах було чимало. Здавалось, що красу цього куточка українського Полісся ніщо ніколи не затьмарить. Але в ніч на 26 квітня 1986 року сталася жахлива аварія за всю історію ядерної енергетики на Чорнобильській атомній електростанції. На четвертому енергоблоці електростанції відбувся потужний вибух, який повністю зруйнував реактор і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Тисячі людей загинули, тисячі ліквідаторів аварії втратили своє здоров’я. Ось уже 32 роки біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. 

В приміщенні Шпиківської селищної ради відбулися урочистості приурочені 32-й річниці вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь: селищний голова Микола Михайлович Крисько, депутати селищної ради, ліквідатори, вдови, учні та мешканці селища.

Наш доземний уклін, наша довічна вдячність тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. 

 

Фото без опису

 

Більше фото за посиланням https://gromada.org.ua/gromada/shpykivska/album/2149/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь