У Чернівцях відбулась Церемонія підписання Угоди мерів з 14 українськими містами

Дата: 05.06.2018 11:32
Кількість переглядів: 1008

Фото без опису

 

3 червня Представництво Європейського Союзу в Україні та Чернівецька міська рада відкрили Європейський тиждень сталої енергії, який Україна проводить вже 8 раз поспіль. В межах заходу 14 міст приєдналися до ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів» та 6 міст отримали гранти на реалізацію енергоефективних проектів за окремою програмою «Угода мерів – Демонстраційні проекти».

Угода мерів щодо клімату та енергії – це європейська ініціатива, в рамках якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов’язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. 183 українських міст теж взяли на себе добровільні зобов’язання зменшити до 2020 року кількість викидів СО2 більш ніж на 20%, що відповідає вимогам до України в рамках Паризької угоди. Угода мерів – Демонстраційні проекти – програма ЄС з підтримки проектів у сфері енергоефективності, які реалізуються у відібраних містах згідно з їхніми планами дій. З 2015 року програма підтримує в Україні 11 демонстраційних проектів та ще 6 з 2018 року з модернізації тепло- та водопостачання, громадського транспорту, комунальних закладів та інші заходи.

Загалом, майже 200 українських міст вже приєдналися до європейської ініціативи. Тим самим міста-підписанти Угоди мерів зобов’язалися скоротити викиди вуглецю, підвищити енергоефективність та покращити якість життя мешканців.

Учасники події також відмітили важливість Фонду енергоефективності спільної ініціативи уряду України, Європейського Союзу та уряду Німеччини. Це фінансовий інструмент, який створений для підвищення рівня енергоефективності та енергозбереження у житловому секторі. Очікується, що після запуску восени 2018 року він надаватиме об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) до 50% компенсації на утеплення будинків. На ці цілі ЄС планує виділити більше 100 млн євро.

Однією з ключових подій заходу стало, що таку угоду підписала Шпиківська селищна об'єднана територіальна громада!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь