ПРОТОКОЛ № 3 позачергового засідання комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шпиківської селищної ради ОТГ

Дата: 13.03.2020 18:42
Кількість переглядів: 823

ПРОТОКОЛ № 3

позачергового засідання комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шпиківської селищної  ради ОТГ

 

12 березня 2020 року                                                                                                                         смт. Шпиків

Головував: голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шпиківської селищної ОТГ — Крисько М.М.

Присутні: члени комісії ТЕБ та НС (за списком)

Секретар комісії: Семко Н.В.

Запрошені: начальник Тульчинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області- Щаблевська Ю.С.

начальник відділу освіти-Джураєв А.Ю.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.Про попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції COVID-19 та встановлення карантину  на території Шпиківської селищної ОТГ.

Слухали:Про попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції COVID-19 та встановлення карантину  на території Шпиківської селищної ОТГ.

           За інформацією Міністерства охорони здоров'я України станом на ранок 11 березня 2020 року у світі було зареєстровано 114 219 випадків захворювання COVID-19, з них 4024 закінчились смертю, у той же час 64 147 (56,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 33 295 випадків у 103 країнах/територіях/регіонах.

         На території Європейського регіону зареєстровано 15 114 випадків захворювання COVID-19  (Італія - 9172, Німеччина -1139, Франція - 1412, Іспанія - 1024, Швейцарія - 332, Великобританія - 323, Нідерланди - 321, Бельгія - 239, Швеція - 248, Норвегія - 192, Австрія - 131, Греція - 73, Ісландія - 55, Сан-Марино - 49, Данія - 90, Ізраїль - 35, Фінляндія - 30, Чехія - 36, Ірландія - 21, Португалія - 30, Грузія - 15, Хорватія - 11, Естонія - 10, Азербайджан - 9, Словенія - 23,  Румунія - 15, Білорусь - 6, Польша - 16, Росія - 7, Угорщина - 9, Північна Македонія - 4, Словаччина - 5, Болгарія - 4, Мальта - 3, Боснія та Герцеговина - 2, Латвія - 6, Сербія - 2, Андорра, Вірменія,  Литва, Люксембург, Монако, Молдова,  Україна по одному випадку) та 529 летальних випадків.

В Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. Загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 40 підозр про захворювання на COVID-19, в тому числі 2 підозри на території міста Києва. Наразі 4 зразки ще перебувають на стадії дослідження.

За результатами  доповіді та з урахуванням обговорення  комісія  ВИРІШИЛА:

 

 1. На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу  COVID-19”,протокольного рішення позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації Вінницької облдержадміністрації № 7 від 12.03.2020 року, з метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції COVID-19 на території Шпиківської селищної ОТГ, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної ситуації, відповідно до статей 28, 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ввести карантин на території Шпиківської селищної ОТГ з  12.03.2020 до 03.04.2020 року, а саме:

- призупинити освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної,  освіти Шпиківської селищної ОТГ;

-обмежити проведення спортивних заходів на території Шпиківської селищної ОТГ

- призупинити проведення всіх масових  заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, тощо;

- забезпечити недопущення до роботи працівників підприємств, установ та організацій Шпиківської селищної ОТГ з ознаками інфекційного захворювання.

2.Начальнику відділу освіти Шпиківської селищної ради, Джураєву А.Ю. забезпечити виконання п.1. цього протоколу

- внести корективи до навчальних планів освітніх програм закладів  загальної середньої освіти;

- організувати навчання з використанням можливостей дистанційної освіти, інтернет-ресурсів, тощо;

- посилити дезінфекційний режим (проведенням вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів в учбових кімнатах,  місцях спільного користування,  вбиральнях);

-  не допускати до відвідування закладів освіти з ознаками інфекційного захворювання;

Відповідальні: Джураєв А.Ю.,Таранюк В.С, Туз Л.Д.,Кирилюк С.О.

3. Керівникам підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування розташованих на території Шпиківської селищної ОТГ:

3.1.В адміністративних будівлях, приміщеннях  підприємств, установ, організацій, торговельних закладах та закладах харчування, приміщеннях прийому громадян,  посилити дезінфекційні заходи в місцях  масового скупчення людей  (до 60 осіб), підтримувати дотримання нормативних показників температури повітря та проводити наскрізне провітрювання в приміщеннях, встановити дезінфікатори для дизінфекції рук.

Термін: негайно-до покращення епідемічної ситуації

Відповідальні: керівники підприємств, установ, організацій

4. Керівникам торгівельних, торгівельно-розважальних закладів, закладах харчування, тощо

4.1. Забезпечення недопущення до роботи працівників з ознаками інфекційного захворювання;

4.2. У разі виявлення хворого, з ознаками респіраторного захворювання, вжиття заходів для його ізоляції від здорових осіб та негайного повідомлення про цей випадок відповідний заклад охорони здоров'я;

4.3. Забезпечення проведення обробки антисептичними засобами приміщення, торговельних закладів , закладів харчування, тощо;

4.4. Встановлення дезінфікаторів для дезінфекції рук;

4.5. Проведення роз’яснювальної роботи серед працівників про заходи щодо запобігання захворюванню на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом CОVID-19;

4.6. Посилення дезінфекційного режиму (проведення вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів в торговельних закладах та закладах харчування, тощо).

Відповідальні: керівники торгівельних, торгівельно-розважальних закладів, закладів харчування, тощо

Термін: з 12.03.2020 р до покращення епідемічної ситуації в регіоні.

5.Перевізника який здійснює приміські перевезення  сполученням Шпиків- Тульчин, Тульчин- Шпиків зобов’язати постійно проводити профілактичну дезінфекцію транспортного засобу, яким здійснюється  перевезення громадян.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шпиківської селищної  ради ОТГ.

 

 

Голова комісії                                     Крисько М.М.

Секретар комісії                            Семко Н.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь