ПРОТОКОЛ № 5 позачергового засідання комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шпиківської селищної ради ОТГ

Дата: 23.03.2020 14:20
Кількість переглядів: 1076

 

ПРОТОКОЛ № 5

позачергового засідання комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шпиківської селищної  ради ОТГ

 

22 березня 2020 року                                                                                                         смт. Шпиків                                                                  

Головував: голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шпиківської селищної ОТГ — Крисько М.М.

Присутні: члени комісії ТЕБ та НС (за списком)

Секретар комісії: Семко Н.В.

Запрошені: начальник Тульчинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області- Щаблевська Ю.С.

начальник відділу освіти-Джураєв А.Ю.

 

Вступне слово.

     Перший заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС, перший заступник селищного голови, Сайнецька Н.Д.

   Відповідно до протоколу №104/02-20 засідання Експертної коміcії ДСНС України з    визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій від 12 березня 2020 року та Національного класифікатора України 2010, надзвичайна ситуація пов'язана із загрозою поширення гострої респіраторної хвороби на території України, спричиненої коронавірусом СOVLD-19 затверджена, як медико- біологічна надзвичайна ситуація, Код 20713, пов'язана з епідемічним спалахом небезпечних хвороб, державного рівня.

      На виконання постанови Кабінету Mіністрів України від 11 березня 2020 року No 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID-19» та з урахуванням протокольного pішення № 2 від 10 березня 2020 року позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, зареєстрованого за

№ 9919/5/1-20 від 10.03.2020 року “Про стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення України та заходів стосовно стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої коронавірусом COVID-19” та розглянувши рішення Протоколу № 10 обласної комісії з питань ТЕБ та НС проводиться обговорення питань щодо додаткового посилення карантинних заходів на території області введеного протокольним рішенням обласної комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 16.03.2020 року № 8.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про додаткове посилення на території Шпиківської селищної ОТГ заходів карантину введеного відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211” Про запобіганню поширенню на території України коронавірусу COVID-19” для запобігання занесення та поширенню на територію Шпиківської селищної ОТГ гострої респіраторної вірусної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Слухали: Начальника управління  Тульчинського районного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Щаблевську Ю.С.

   Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за даними  Міністерства охорони здоров’я станом на 10:00 22 березня в Україні 47 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 6 нових випадків, усі вони - у м. Київ.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:Чернівецька область - 25 випадків (1 летальний, 1 одужання), Житомирська область - 2 випадки (1 летальний),Київська область - 4 випадки, Донецька область — 1 випадок, Дніпропетровська область - 2 випадки,Івано-Франківська область - 2 випадки (1 летальний), Львівська область -1 випадок,Тернопільська область - 1 випадок, м. Київ - 9 випадків.

 Станом на 0800  21 березня 2020 року у Вінницькій області лабораторно підтверджених випадків  COVID-19 не зареєстровано.

    На виконання постанови Кабінету Mіністрів України від 11 березня 2020 року No 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами) та статті 30 Закону України “Про захист населення  від інфекційних хвороб” за результатами доповіді та з урахуванням обговорення  КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

1. ЗАБОРОНИТИ НА ТЕРИТОРІЇ ШПИКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ОТГ:

1.1  продаж на ринках та стихійних ринках молочної продукції домашнього виробництва (походження):

- молоко незбиране питне всіх видів;

- сметана, вершки всі видів;

- сир кисломолочний всіх видів;

- сири розсильні всіх видів, в тому числі бринзи

Термін:  з 23 березня 2020 року до скасування заборони

1.2 Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення з питань перебування, у разі нагальної потреби, у громадських місцях, із обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту: лицеві маски (респіратори), рукавички. Періодично проводити дезінфекцію рук та інше.

    У разі ігнорування зазначених  вимог, до порушників можуть вживатися заходи адміністративного впливу.

Термін:  з 23 березня 2020 року до скасування карантину

1.3 Організувати заходи щодо карантинного контролю за громадянами, які повернулися та повернуться з-за кордону. (Обов’язкова самоізоляція щонайменше впродовж 14 днів), залучивши до заходів працівників, депутатів, членів виконавчого комітету селищної ради, працівників КНП “Шпиківський ЦПМСД”, та Тульчинський ВП НВП ГУНП у Вінницькій області (за згодою)

Термін:постійно, протягом карантину

1.4 В разі необхідності залучати:

- для тимчасового використання транспортні засоби, будівлі, споруди, обладнання, інше майно підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності необхідне для здійснення профілактичних і протиепідемічних заходів із наступним повним відшкодуванням у встановленому законом порядку його вартості або витрат, пов’язаних з його використанням.

Термін:постійно, протягом карантину

- підприємства, установи, організації незалежно від форм власності до виконання заходів з локалізації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації пов’язаної із загрозою поширення гострої респіраторної хвороби на території України, спричиненої коронавірусом COVID-19

 інфекційної хвороби.

Термін:постійно, протягом карантину

 

 

1.5 Заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, головному бухгалтеру, Артюховій І.А. виділити кошти з резервного фонду бюджету селищної ради, для закупівлі для працівників  ради та пільгових категорій населення, індивідуальних засобів захисту: медичних масок (респіраторів), рукавиць, дезінфікуючих розчинів та ін.

Термін: з 23 березня 2020 року

1.6.Визначити відповідальних осіб за моніторингом цін на основні види продовольчих товарів в торговій мережі громади.

Термін:постійно, протягом карантину

1.7 Дозволити за умови виконання карантинних заходів (маски, рукавички) функціонування в віддаленому режимі роботи спеціалізованих насіннєвих магазинів, авто-запчастин та закладів шиномонтажу.

Термін:постійно, протягом карантину

1.8 Запровадити максимальне обмеження пересування громадян, як пішки так і  міжміським, міжрайонним, міжобласним сполученням (крім медичних, продуктових, соціальних та життєвих мереж).

Термін:  з 23 березня 2020 року до скасування заборони

1.9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника селищного голови, Сайнецьку Н.Д.

 

 

 

 

 

Голова комісії                                     Крисько М.М.

Секретар комісії                            Семко Н.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь