Oнлайн семінар «Організація освітнього процесу в умовах дистанційної освіти»

Дата: 16.04.2020 11:21
Кількість переглядів: 651

Фото без опису

Експерти ULEAD Вінницький регіональний офіс Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe  організували перший онлайн семінар для освітян ОТГ Вінниччини з питань впровадження дистанційної освіти з метою підвищення професійних компетенцій працівників галузі!
Тема онлайн-зустрічі: «Організація освітнього процесу в умовах дистанційної освіти».

У зв’язку із поширенням коронавірусу та запровадженням карантину, освітні заклади перейшли на дистанційну форму навчання. На думку експертів, в умовах карантину на перший план для закладів освіти виходять ефективна організація навчального процесу в режимі онлайн, налагодження якісної комунікації з учнями та їх батьками, впровадження нових методів роботи, а також вивчення кращих практик з дистанційної освіти.

Спікерами зустрічі виступили: #ІринаНагорна – радниця з реформування освіти Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, Сергій Дятленко та #АлевтинаСедоченко – експерти з освіти Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe#ОленаЛіннік - Державний експерт МОН з питань забезпечення якості освіти.В ході зустрічі кращими практиками впровадження інструментів дистанційного навчання поділились керівники закладів освіти з громад Київської, Чернігівської та Львівської областей.

Експерти та освітяни визначили головні умови для ефективної дистанційної освіти. По-перше, технічне забезпечення, адже не у всіх учнів та вчителів є сучасні гаджети, з якими легко працювати, не всі добре розуміються як користуватись технікою. По-друге, співпраця з батьками, які повинні підтримувати дітей, спонукати до навчання та постійно комунікувати з педагогами. По–третє, і це ключова умова успішної онлайн освіти, це мотивація школярів активно навчатись. Тобто, потрібні сучасні підходи та інтерактивні навчальні матеріали, щоб дітям було корисно і цікаво. Дистанційна освіта – це широке поняття і онлайн навчання – це тільки частина процесу. Разом з тим, сьогодні школи мають більше академічної свободи і за бажанням, можуть впроваджувати власні підходи до навчального процесу і таким чином досягати головної мети.

Сьогодні важливо, щоб директори шкіл та вчителі розуміли всі новації, знали, що буде допомога та підтримка. Попереду завершення навчального року, оцінювання, переведення дітей до старших класів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь