Звернення голови Вінницької ОДА

Дата: 21.04.2020 15:07
Кількість переглядів: 1072

Фото без опису

 

Шановні вінничани!

Через тиждень після свята Великодня починаються поминальні дні. У народі їх ще називають проводами, гробками, батьківськими суботами, або ж Радоницею.

У християнстві вважається, що після Воскресіння Христового душі покійних опускаються на землю. І ми в ці дні за давнім звичаєм, звикли родиною йти на кладовище аби відвідати тих, кого з нами вже немає.

Проте, цього року, враховуючи карантинні обмеження, кожен із нас повинен зрозуміти, що дотримання норм, які можуть врятувати життя нам і нашим близьким - є пріоритетними в нинішніх умовах.

Святі отці говорять - найбільше що ми можемо зробити для тих хто відійшов у вічність – це молитися за них та подавати милостиню нужденним.

«Постараємося, скільки можливо, допомогти покійним, замість сліз, замість ридань, замість пишних гробниць — нашими про них молитвами, милостинею і приношеннями, щоб таким чином і їм, і нам отримати обіцяні блага», — пише святитель Іоанн Златоуст.

Ось чому, в передвісті поминальних днів, хочу закликати кожного, задля уникнення ще більшого розповсюдження інфекційного захворювання, дослухаймося до слів Святих отців - згадаймо наших покійних рідних у домашній молитві та пом’янімо їх душу милостинею.

Давайте подумаємо про те, що поруч живуть сотні людей із груп ризику, які не мають можливості дотримуватися режиму карантину без нашої з вами допомоги.

Тільки спільними зусиллями, залишаючись свідомими та відповідальними, з дотримання всіх вимог задля попередження цієї хвороби, дуже скоро епідемія мине, та всі ми повернемося до звичного життя.

І у наступну поминальну дату - Троїцьку поминальну суботу 6 червня, ми разом зі священнослужителями та рідними зможемо відвідати могили покійних та помолитися за їх душі на кладовищах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь