День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2020 14:38
Кількість переглядів: 558

        •                        Шановні ліквідатори!

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Ліквідатори здійснили неоціненний подвиг. Вони самовіддано, жертовно і без примусу ступили в ядерний вогонь та приборкали його, назавжди вкарбувавши свої імена в історію України. Хочеться схилити голову перед тими, хто поклав своє життя та здоров’я задля порятунку десятків мільйонів людей.

Велика подяка та низький доземний уклін всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах. Ми у невідплатному боргу перед вами!

Хай жах Чорнобильської катастрофи залишиться в минулому й ніколи не повториться , а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

Щиро бажаю всім вам та вашим родинам Божого благословення, міцного здоров’я, сімейного затишку, щастя, миру, добра,та довгих щасливих років життя! Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваш героїзм!

А всім тим, кого з нами вже немає – вічна і світла пам’ять…

    • Шпиківський селищний голова                         М.М.Кривоцюк

 

 

 

Щороку, 14 грудня, вся Україна вшановує героїв-учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, що сталася у 1986 році. В тому році, над світом зависла загроза ядерної катастрофи. Не такий мирний атом вирвався на свободу з пожежі чорною хмарою, з якою відчайдушно боролися перші прибувші на виклик пожежники, поклавши своє життя за життя цілої планети.

Сьогоднішня дата була обрана не випадково. Попри те, що боротьба з ліквідацією наслідків катастрофи триває і по сьогоднішній день, 34 роки тому, у цей день відбулася значима подія, яка поклала початок утихомирення прихованої небезпеки. Був зданий в експлуатацію об’єкт «Укриття» – саркофаг, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному, четвертому, реакторі Чорнобильської АЕС.

З 2006 року, відповідно до Указу Президента, 14 грудня оголошено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

Саме тому, у смт Шпиків, біля Стела пам’яті учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС відбувся мітинг, за участю селищного голови Кривоцюка М.М.. Поклавши квіти до пам’ятника, присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь