СЛУЖБА ПРОБАЦІЇ В УКРАЇНІ

Дата: 22.02.2021 15:51
Кількість переглядів: 1665

Фото без опису

 

Впровадження пробації в Україні – це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення   правопорушників без ув’язнення, допомога їм зрозуміти і виправити свої помилки.

Пробація являє собою систему виконання покарань без позбавлення волі, яка орієнтована не лише на контроль та нагляд за засудженими, а й на надання консультаційної допомоги у напрямі зміни умов життя правопорушника.

Пробація – це передусім можливість для особи, яка вчинила правопорушення, змінитись без ізоляції від суспільства, отримати необхідну підтримку на шляху до змін, зберегти сімейні стосунки, роботу та житло. Важливим аспектом для досягнення мети є довіра та підтримка новацій з боку громади, а також об’єднання можливостей органів та організацій державного і недержавного секторів.

Головною метою пробації є безпека суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

У системі пробації започатковано та впроваджено в життя волонтерство. Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відновлення середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

Пробація України є системою, яка починає працювати з особою ще на етапі судового розгляду та після призначеного судом покарання, не пов’язаного з позбавленням воліУповноважений орган з питань пробації здійснює контроль за виконанням правопорушником обов’язків, покладених на них судом, нагляд за поведінкою засудженихнадає необхідні консультації, проводить переадресацію суб’єкта пробаціїз метою отримання допомоги від інших підприємствустановорганізаційДіяльність пробації базується на індивідуальному підході до кожного правопорушника.

 

Тульчинський РВ

філії ДУ «Центр пробації»

у Вінницькій області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь