Пошук

В Україні стартував міжнародний культурно-соціальний в проект «Таємниці України для тебе»

Дата: 20.05.2021 11:40
Кількість переглядів: 1130

Міжнародний культурно-соціальний проект «Таємниці України для тебе» - вимога часу і необхідність. Метою якого є залучення громад до створення єдиної бази видів народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення), зібрання рецептів автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування), популяризація історичних, природних та культурних об'єктів з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам'ятки).

Зібрана інформація буде впорядкованою в унікальних книгах, виготовлених у давній «черпаний» спосіб і подарованих в Національну бібліотеку України iм. Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США. Друковані примірники будуть презентованими в усіх обласних центрах України, передані в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатично українській діаспорі за кордоном.

Зі зразків ремісничих витворів, моделей одягу, картин буде створена інтерактивна виставкова експозиція з подальшою презентацією в різних дипломатичних установах за кордоном. Під час пандемії коронавірусу в Україні активно розвинувся внутрішній туризм, який дав можливість більше дізнатися про чудові місця. В рамках проекту буде створено цiкавi iсторико-культурні та гастрономічні маршрути регіонами України під назвою: «Зустрінемо, розкажемо, навчимо, пригостимо».

Запрошуємо усіх бажаючих для участi в проекті «Таємниці України для тебе». Учасниками можуть бути дорослі та діти, майстри народного мистецтва, суб'єкти туристичної діяльності всіх форм власності (музеїв, туристичних організацій), екскурсоводи, представники закладів ресторанного сервісу, представники місцевих громад, навчальних закладів та інші. Кількість робіт від одного учасника необмежена, подавати заявку можна як одноосібно, так і колективно.

Прийом заявок на участь в конкурсі з 12.04.2021 по 25.06.2021 р.р. Активні учасники та переможці зможуть отримати 150 цінних подарунків і грошових премій.

Співорганізатори проекту БО «Благодійний Фонд «Чисті Серцем» та Центр української культури у м.Таллінн.

Більше інформації на офіційному сайті tainaua.blogspot.com та на сторінці у соціальній мережі фейсбук – Книга Добра!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь