Візит до Хортиці

Дата: 06.08.2021 14:20
Кількість переглядів: 412

Вже третій візит до Хортиці.

Міністр культури Олександр Ткаченко разом із Першою Леді Оленою Зеленською та заступником голови Офісу Президента Kirill Timoshenko побували на Хортиці. 

Символічно, що саме з Хортиці рік тому Президент Володимир Зеленський оголосив початок «Великої Реставрації» та ініціював перезавантаження місця.

 

На острові вже помітні перші результати. Будівництво Козацького кола завершено, а до 24 серпня облаштують Курган. Незабаром очікуємо закінчення реконструкції даху музею і безпосередньо початок робіт всередині.

 

Тим не менш, на Хортиці ведуться роботи не тільки над музейною частиною, йде повне оновлення острову. У тому числі й завдяки створенню безбар’єрного простору для громадян, які цього потребують. Це доріжки, стоянки, санітарні пункти і вказівники. Всі локації будуть зроблені з дотриманням норм фізичної доступності та враховуватимуть аудиторію з ментальними порушеннями. Завдяки ініціативі Першої Леді Олени Зеленської, безбар’єрність й справді стає новою реальністю України.

 

Долучилися до зустрічі й представники маломобільних груп населення: люди літнього віку, особи з інвалідністю та батьки з маленькими дітьми. Ще перед початком робіт вони брали участь в обговоренні концепції перетворень на острові. Тож сьогодні вони мали змогу разом відвідати будмайданчики та переконатися, чи були враховані всі побажання.

 

Наступна точка у маршруті – Запоріжжя, де цього року буде відкрито рух новими мостовими переходами через річку Дніпро. Вони реалізуються в рамках програми «Велике Будівництво».

 

Встигли побувати й у Дніпрі, де обласна адміністрація подала кілька об’єктів на «Велику Реставрацію». За допомогою змін до закону шляхом надання субвенцій ми зможемо розпочати фінансування місцевих закладів культури. Серед них – філармонія ім. Когана та історичний музей ім. Яворницького.

 

Старт Великої Реставрації дозволив лише цього року почати ремонт об’єктів по всій країні. Масова реставрація, у якій залучені практично всі регіони, відбувається вперше в історії України. Продовжуємо цю прекрасну ініціативу без зупинок.

 

#Велика_реставрація

#Незалежність30

#культура

#ТульчинськаРДА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь