Візит до Хортиці

Дата: 06.08.2021 14:20
Кількість переглядів: 395

Вже третій візит до Хортиці.

Міністр культури Олександр Ткаченко разом із Першою Леді Оленою Зеленською та заступником голови Офісу Президента Kirill Timoshenko побували на Хортиці. 

Символічно, що саме з Хортиці рік тому Президент Володимир Зеленський оголосив початок «Великої Реставрації» та ініціював перезавантаження місця.

 

На острові вже помітні перші результати. Будівництво Козацького кола завершено, а до 24 серпня облаштують Курган. Незабаром очікуємо закінчення реконструкції даху музею і безпосередньо початок робіт всередині.

 

Тим не менш, на Хортиці ведуться роботи не тільки над музейною частиною, йде повне оновлення острову. У тому числі й завдяки створенню безбар’єрного простору для громадян, які цього потребують. Це доріжки, стоянки, санітарні пункти і вказівники. Всі локації будуть зроблені з дотриманням норм фізичної доступності та враховуватимуть аудиторію з ментальними порушеннями. Завдяки ініціативі Першої Леді Олени Зеленської, безбар’єрність й справді стає новою реальністю України.

 

Долучилися до зустрічі й представники маломобільних груп населення: люди літнього віку, особи з інвалідністю та батьки з маленькими дітьми. Ще перед початком робіт вони брали участь в обговоренні концепції перетворень на острові. Тож сьогодні вони мали змогу разом відвідати будмайданчики та переконатися, чи були враховані всі побажання.

 

Наступна точка у маршруті – Запоріжжя, де цього року буде відкрито рух новими мостовими переходами через річку Дніпро. Вони реалізуються в рамках програми «Велике Будівництво».

 

Встигли побувати й у Дніпрі, де обласна адміністрація подала кілька об’єктів на «Велику Реставрацію». За допомогою змін до закону шляхом надання субвенцій ми зможемо розпочати фінансування місцевих закладів культури. Серед них – філармонія ім. Когана та історичний музей ім. Яворницького.

 

Старт Великої Реставрації дозволив лише цього року почати ремонт об’єктів по всій країні. Масова реставрація, у якій залучені практично всі регіони, відбувається вперше в історії України. Продовжуємо цю прекрасну ініціативу без зупинок.

 

#Велика_реставрація

#Незалежність30

#культура

#ТульчинськаРДА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь