ТОВ «Вінницягаз Збут» закликає боржників не доводити справу до суду

Дата: 10.08.2021 11:47
Кількість переглядів: 333

Станом на 1.08.2021 борг побутових споживачів перед ТОВ «Вінницягаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», складає майже 100 млн грн. Відтак статус боржника мають понад 106 тисяч домоволодінь, або 23% від загальної кількості побутових споживачів. Очолюють антирейтинг жителі Вінниці, Вінницького та Калинівського районів.

За словами директора ТОВ «Вінницягаз Збут» Василя Сопільника, 81% боржників має перед компанією заборгованість за спожитий газ до 1000 грн; ще 17% клієнтів накопичили борг до 5000 грн і лише 2%, а це 2097 осіб, є злісними неплатниками із сумою боргу понад 5000 грн. Як наголошує керівник постачальної організації, 40% прострочених платежів накопичено саме під час опалювального сезону.

«З початку дії карантину «Вінницягаз Збут» не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ та не припиняє його постачати боржникам. Але наша компанія змушена вдаватися до повернення боргів через суд. Так, за 7 місяців 2021 року ТОВ «Вінницягаз Збут» подано до суду майже півтори тисячі позовних заяв та заяв про видачу судових наказів про стягнення заборгованості за спожитий природний газ із побутових споживачів на суму понад 14 млн грн. Майже третина цих справ на сьогодні знаходиться на розгляді суду», – коментує Василь Сопільник.

 

Загалом від початку року боржники отримали понад 9 тисяч досудових повідомлень із попередженням про передачу справи до суду у разі несплати боргу. Лише третина отримувачів цих листів погасила заборгованість. Іншим доведеться крім боргу додатково сплатити судові витрати (від 227 до 2270 грн), інфляційні витрати та 3% річних. А у разі невиконання судового рішення, оплатити ще й послуги державної виконавчої служби. Станом на 1.08.2021 у відділах ДВС на виконанні знаходиться 421 наказ про стягнення заборгованості за спожитий природний газ на суму 1,3 млн грн.

Нагадаємо, 6 липня 2021 року почав діяти наказ Міністерства юстиції №1061/5. Відтепер за рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців на банківські рахунки боржників за житлово-комунальні послуги буде накладатися автоматизований арешт і відбуватиметься списання коштів. Якщо коштів на банківських рахунках виявиться недостатньо для виплати всієї суми боргу, різницю можуть стягнути за рахунок іншого майна.

Аби уникнути подібних неприємних процедур, «Вінницягаз Збут» закликає споживачів не порушувати договірні зобов’язання та сплачувати за використаний газ вчасно – до 25 числа кожного місяця. Також компанія пропонує скористатись тарифом «Твій газ Рівномірний платіж», який допоможе уникнути накопичення боргів під час опалювального сезону.

 

«Дана комерційна пропозиція дозволяє рівномірно розподілити фінансове навантаження на сімейний бюджет упродовж року. У рамках тарифу ціна блакитного палива не перевищуватиме 7,99 грн за кубометр. Перейти на тариф можна до 31 серпня нинішнього року, а діятиме він до 30 квітня 2022 року», – розповідає Василь Сопільник.

Дізнатися більше про тариф, замовити його та знайти калькулятор для обчислення суми щомісячного платежу, можна тут: https://rivnomirnyi.gaszbut.com.ua

Крім того, комфортно перейти на «Твій газ Рівномірний платіж» можна:

у відділеннях «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» або Клієнтських просторах 104.ua;

залишивши заявку на сайті «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» (вам передзвонить наш менеджер);

зателефонувавши за номером: 067-433-11-89

через Viber-bot 7104ua.

Нагадуємо, що запланований запуск тарифу «Твій газ На Зиму» цьогоріч не відбудеться. Причиною призупинення даної комерційної пропозиції є стрімке зростання ціни на енергоресурс як в Україні, так і в країнгах ЄС. Саме тому споживачам, які очікували на «зимовий» тариф, радимо прейти на тариф «Твій газ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь