Пошук

Велике будівництво -5 проектів

Дата: 13.08.2021 14:46
Кількість переглядів: 378

Як повідомив   Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА , 5 проєктів «Великого будівництва-2021» отримають додаткове фінансування  за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку -  22,19 млн грн.

Так було вирішено на засіданні регіональної комісії при Вінницькій облдержадміністрації. Скориговано проєктно-кошторисну документацію п’яти проєктів для завершення у 2021 році:

? Браїлів. Спортивно-оздоровчий комплекс «Авангард» Жмеринського району – реконструкція

Роботи розпочали у 2018 році. У 2021 році відбулось коригування проєкту, яким зменшили розмір спортивної зали, проте виділені кошти все одно не могли забезпечити завершення робіт та введення в експлуатацію об’єкта. 
Тому вирішено збільшити обсяг коштів ДФРР на об’єкт на 3787,8 тис грн. до 13787,8 тис грн.
 
? Гайсин. Дитячий садочок №3 «Теремок» - реконструкція з застосуванням енергозберігаючих заходів

Проєктно-кошторисна документація була розроблена на замовлення Гайсинської міської ради у 2016 році. 
На жаль, проєкт не забезпечував комплексний підхід. На об’єкті не було передбачено:
- система опалення і гарячого водопостачання, відсутня котельня;
- інклюзивність об’єкта;
- пожежний захист;
 - благоустрій території і дитячі майданчики;
- огородження території.
Для завершення реконструкції дитсадочка до кінця року буде збільшене фінансування  за рахунок коштів ДФРР на суму 7846,26 тис грн. до 12846,26 тис. грн.

? Сутиски. Дитячий садок «Пролісок» – реконструкція

Дев’ять(!) років тому розпочали будівельні роботи. За цей час перераховувалась кошторисна частина проєкту, без зміни конструктивної частини. За цей період змінились норми ДБН,  звились нові сучасні рішення, зросла вартість матеріалів та обладнання, рівень заробітної плати. 
Розробленою проєктно-кошторисною документацією не було передбачено:
- реконструкцію інженерних мереж водопостачання та каналізації;
- влаштування котельні;
- вимоги з інклюзивності об’єкта;
- благоустрій території та дитячі майданчики;
- пожежний захист.
У 2021 проєкт скоригували: замінили тип покрівлі з пласкої на шатрову, що є більш надійною та менш затратною при експлуатації, враховано влаштування котельні. Також проєкт розбито на 2 черги, І чергу (4 групи) заплановано завершити до кінця поточного року. Для цього збільшено обсяг коштів на об’єкт за рахунок перерозподілу фінансування ДФРР на 7208,07 тис грн до 26095,227 тис грн.
Після введення в експлуатацію І-ї черги об’єкт буде передано громаді та він буде використовуватись за призначенням як повноцінний дошкільний навчальний заклад.

? Вінниця. Хіміотерапевтичний корпус Подільського регіонального центру онкології  – реконструкція

Реконструкцію розпочали у вересні 2020 року. 
У процесі виконання робіт виявили цілий ряд робіт, які не були включені в проектно-кошторисну документацію, або не враховували ті роботи, які необхідно було виконувати і вимагали коригування ПКД. 
У 2021 році передбачено: 13736,073 тис грн. коштів ДФРР; 1526,23 тис грн – кошти обласного бюджету; також профінансовано 2880,78 тис грн. за рахунок власних коштів замовника – КНП «Подільський регіональний центр онкології».
Об’єкт є знаковим – реконструкцію мають завершити до 30-річниці Незалежності України. Тому для виконання робіт в повному обсязі та введення в експлуатацію вирішено збільшити обсяг коштів ДФРР на об’єкт на суму 2750,0 тис грн. до 16486,073 тис грн.

? Тульчин. Пам’ятка містобудування та архітектури державного значення «Палац», 1757 рік - реконструкція елементів благоустрою частини території

ПКД було розроблено у 2018 році, роботи розпочали у 2019 році із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з обласного бюджету.
На початок 2021 року освоєно 22,8 млн грн, зокрема, - 14,7 млн грн коштів державного бюджету.
Цього року проєкт реалізується в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» та на його завершення виділено 14 331,635 тис  грн, у тому числі 12 885,0  млн грн  з Державного фонду регіонального розвитку та 1446,635 тис грн. з обласного бюджету. 
На прохання Тульчинської міської ради було скориговано проєкт, яким було враховано продовження реконструкції огорожі території пам’ятки містобудування та архітектури державного значення «Палац» 1757 року у м. Тульчин до в’їзної арки у місто. Загальна кошторисна вартість зросла із 37163,245 до 37939,913 тис грн.
Забезпечення завершення робіт на об’єкті (з урахуванням виконання робіт з реконструкції огорожі до в’їзної арки), можливе за умови фінансування додаткових робіт, що виникли внаслідок продовження огорожі.
Тому збільшено обсяг державних коштів на 600 тис грн. за рахунок нерозподіленого залишку коштів ДФРР.
#Великебудівництво_Вінниччина
#ТульчинськаРДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь