Велике будівництво

Дата: 02.09.2021 08:26
Кількість переглядів: 216

 Розвиток прикордонної інфраструктури України:

 на Львівщині відремонтована дорога до українсько-польського кордону

 

 Завершили капітальний ремонт автомобільної дороги Т-14-20 Яворів – Грушів. З серпня 2020 року відновлювали 19,5 км автошляху та три мостових переходи.

 

Відремонтована дорога – результат міжнародної програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українського-польського кордону». Метою даного проєкту є розвиток соціально-економічних зв’язків з країнами ЄС шляхом покращення транспортного сполучення.

 

Реалізація проєкту передбачена в рамках реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги від 09.09.2015р. Так званий «польський кредит» мав запрацювати ще у 2016 році, але по факту нічого не було зроблено. Реальний старт програми відбувся торік.

 

Багато років дорога Яворів – Грушів існувала лише на карті, однак насправді це був лише напрямок з чималою ямковістю та, подекуди, відсутнім твердим покриттям. Зараз ми маємо вже повністю відремонтований автошлях, їхати яким набагато комфортніше і безпечніше.

 

 Автомобільна дорога Яворів – Грушів має важливе соціальне значення, оскільки веде до міжнародного пункту пропуску «Грушів – Будомєж». 

 

До слова, пункт пропуску «Грушів-Будомєж» є одним із восьми автомобільних КПП, які наразі діють на українсько-польському кордоні. Дуже часто його використовують як «запасний варіант» при великих чергах на КПП «Краковець» або «Рава-Руська». 

 

 Окрім дороги Яворів – Грушів, ремонтуємо також дороги 

 Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич - Стрий км 0+000 – км 46+435, 

 Т-14-01 КПП «Смільниця» - Старий Самбір км 14+950 - км 17+950, 

 Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська км 3+137 – км 56+307. 

 

 Зазначимо, цього року в рамках реалізації президентської програми #Великебудівництво ми також провели заходи для розширення проїзної частини автомобільної дороги Т-14-03 Грушів – Немирів на підході до контрольного пункту пропуску шляхом влаштування додаткової смуги руху. 

 

 У ході ремонту дороги Т-14-20 Яворів – Грушів повністю змінили дорожній одяг з посиленням основи, влаштували узбіччя та водовідведення, відремонтували штучні споруди та провели заходи з безпеки дорожнього руху. Окрім цього, в межах населених пунктів влаштували тротуари, зупинки громадського транспорту та зовнішнє освітлення. 

 

 Для підвищення безпеки дорожнього руху при в’їздах у населені пункти влаштували сучасні засоби для заспокоєння руху та підвищенні пішохідні переходи. 

 

 Ремонтно-будівельні роботи провела підрядна організація ТзОВ «Дрог-Буд».

#Великебудівництво

#ТульчинськаРДАФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь