Пошук

Велике будівництво

Дата: 02.09.2021 11:07
Кількість переглядів: 230

Вперше за 30 років незалежності України лікарні Вінниччини отримали сучасне медобладнання

 

?? Під час робочого візиту на Вінниччину народний депутат України Олександр Корнієнко відвідав об’єкти медицини, які реалізовані в рамках програми #Великебудівництво. Зокрема це хіміотерапевтичний корпус Подільського регіонального центру онкології та Жмеринську лікарню. В медзакладах він оглянув проведені капітальні ремонти та сучасне медобладнання, зустрівся та поспілкувався із медперсоналом.

 

? Ірина Борзова Народний депутат України повідомила, що спільними зусиллями Вінницької обласної державної адміністрації та народних депутатів України партії «Слуга Народу» з державного бюджету на оновлення «Подільського регіонального центру онкології» залучили майже 65 млн грн.

 

?? «За рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток в сумі 44,3 млн грн, яку залучили народні депутати України Анатолій Драбовський та Максим Пашковський, та співфінансування з обласного бюджету у сумі 29,6 млн грн у минулому році придбали медичний лінійний прискорювач. А наразі придбали додатковий комплекс обладнання: СКТ для планування променевої терапії, а також дозиметричне обладнання», - розповіла Борзова.

 

?? Народний депутат України Максим Пашковський зазначив, що це приклад того, коли команда об’єднується та реалізує на рівні області проєкти, про які говорять в Україні десятки років. «Коли знаходяться і кошти, і можливості, та є результат, який ми бачимо сьогодні», - сказав він.

 

? Гості також оглянули Жмеринську лікарню, яка є однією з 10 опорних на Вінниччині, що відбудована та оснащена діагностичним обладнанням в рамках програми «Велике Будівництво»

 

?? «Зараз у найвіддаленіших районнах області з’явились комп’ютерні томографи, найсучасніші рентгенапарати ультразвукової діагностики. Вже відкрили 5 приймальних відділень, запрацював кардіоцентр у прикордонному місті Могилів-Подільський. На черзі відкриття ще 5 нових приймальних відділень в області», - зазначив керівник Вінниччини Сергій Борзов.

 

?? Голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко зазначив, що програма «Велике будівництво» буде продовжуватись і в частині будівництва, і в частині закупівлі обладнання. 

 

?? «На приладі цієї лікарні ми бачимо, що в нас в країні дуже багато застарілого обладнання 70-80 років. Цю ситуацію необхідно виправляти. В Україні має бути доступна медична послуга і первинна, і вторинна - це одна з цілей медичної реформи і реформи з децентралізації. Ми маємо працювати, щоб кожна людина незалежно від діагнозу в будь-якій лікарні отримувала лікування, підтримку, пораду й турботу. Вінниччина - це гарний приклад того, де це якісно реалізується», - сказав народний депутат.

 

?? Наступним кроком, за словами голови партії, стане реформа третинної ланки медичної системи, тобто вузькоспеціалізованих медзакладів.

#Великебудівництво

#ТульчинськаРДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь