Велике будівництво

Дата: 17.09.2021 13:39
Кількість переглядів: 329

У Палаці Потоцьких в Тульчині проводяться роботи з комплексного благоустрою

 

? В рамках програми «Велике будівництво» у Палаці Потоцьких в Тульчині проводяться роботи з комплексного благоустрою. 

 

?? Також з державного бюджету за рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток за ініціативи голови облдержадміністрації Сергія Борзова та підтримки народного депутата Лариси Білозір виділено 1,234 млн грн на виготовлення проектної документації. Документ передбачатиме реставрацію головного корпусу пам’ятки містобудування та архітектури державного значення «Палац». 

 

???? Голова фракції політичної партії «Слуга Народу» у Тульчинській міськраді Ауріка Цугуй розповіла, що Палац входить до Туристичних магнітів Вінниччини і сьогодні в ньому розташований Комунальний вищий навчальний заклад «Тульчинське училище культури». За її словами, на сьогодні біля Палацу працює техніка та завезено будівельні матеріали.  

 

???? «Щиро радію, що нарешті цей чудовий Палац - культурну спадщину буде відновлено. Нашим містом та поруч із Палацом проходить вже відремонтована за програмою «Велике будівництво» «дорога Президентів». Відновлення дороги, реставрація пам’ятки архітектури - відкривають для нашого містечка значні туристичні можливості. А це додаткові робочі місця, наповнення місцевого бюджету - це розвиток громади та її мешканців», - впевнена депутатка. 

 

?? При проведенні реставраційних та ремонтних робіт зовнішні контури будівлі і конструктивна схема змінені не будуть.

 

?? Проектом передбачено наступні види робіт: реставрація даху, заміна вікон та вхідних дверей, реставраційні роботи по фасаду з ремонтом північної тераси портику та ремонтом підлоги вхідної галереї, ремонтні роботи по внутрішніх приміщеннях. 

 

?? Внутрішні перепланування проектом на реставрацію не передбачаються.

 

? Довідка. Палац почали будувати у 1782 році за проектом французького архітектора Лакруа на замовлення представників родини Потоцьких.

У часи володарювання та господарювання Потоцьких це був розвинений ансамбль декількох споруд. Садиба магната мала: палац і два бічні флігелі; картинну галерею; бібліотеку (17000 томів); невелику друкарню, манеж; турецькі лазні; стайні (зруйновані); оранжерею; декілька службових приміщень; садибний театр; парк на 10 гектарів з назвою «Хороше» (садівник англієць Міллер). У пейзажному парку, закладеному у 1780-ті роки, переважали сосни та італійські тополі. Була і своя мережа каналів і ставків. Галявини парку прикрашали альтанки, фонтани, скульптура.

Кількома підземними спорудами, тунелями палац Потоцьких з'єднувався з іншими об'єктами Тульчина.

#Великебудівництво

#ТульчинськаРДАФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь