Пошук

Велике будівництво

Дата: 21.09.2021 10:48
Кількість переглядів: 261

 Реалізація Програми Президента #Великебудівництво продовжується. 

 

 В 2021 році, окрім соціальної інфраструктури, вона включає й проєкти економічного розвитку регіонів, на які буде спрямовано не менше 30% коштів Державного фонду регіонального розвитку. До того ж, базуючись на досвіді минулого року, Мінрегіон цьогоріч буде вимогливішим до відбору проєктів, а також важливо, що всі об’єкти «Великого будівництва – 2021» повинні відповідати сучасним вимогам інклюзивності.

 

 Для нових 1469 об’єднаних громад необхідно створити надійну та комфортну інфраструктуру – школи, садочки, лікарні, центри надання адміністративних послуг, центри безпеки, заклади культури тощо. Проєкти соціальної інфраструктури у «Великому будівництві 2021» складатимуть до 70%. 

 

 «У 2021 році в рамках програми «Велике будівництво» буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Наш пріоритет – створити спроможні мережі надання публічних послуг в основних сферах: освіта, охорона здоров’я, спорт, безпека, надання адміністративних послуг. Це будуть об’єкти, де люди, завдяки «Великому будівництву», зможуть відчути якісні зміни свого життєвого середовища», – зазначає міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

 

 Другий напрям «Великого будівництва – 2021» – економічний розвиток регіонів. Йдеться про нові індустріальні парки, економічні агломерації, об’єкти туристичної інфраструктури, вирішення питання водопостачання у громадах, музеї науки тощо.

 

 В цьому році планується розпочати реалізацію близько 50 об’єктів економічного розвитку і закінчити їх протягом 2 років. Вони будуть спрямовані на створення нових робочих місць та розбудову інфраструктури під залучення інвестицій. На ці проєкти має бути спрямовано не менше 30% коштів Державного фонду регіонального розвитку.

 

 Відповідно Мінрегіон встановлює нові показники вимірювання результатів реалізації програми областями. Тепер це будуть не тільки нові місця у школах чи садочках, а й показник кількості створених робочих місць у регіональній економіці. 

 

 Наразі завершився процес відбору проєктів до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво – 2021». Уряд затвердив перелік програм і проєктів, які можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР , що дозволить вчасно реалізувати проєкти та виконати програму «Велике будівництво» у 2021 році.

#Великебудівництво

#ТульчинськаРДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь