Велике будівництво

Дата: 21.09.2021 15:10
Кількість переглядів: 242

Оновлено дороги до 40 заповідників та природних парків 

 

Пандемія суттєво вплинула на туристичну галузь країни та стала стимулом до розвитку внутрішнього туризму. Українці все частіше відкривають для себе маршрути до Карпат, морських курортів Півдня та інших куточків країни.

 

За 2 роки програми #Великебудівництво повністю відновили маршрути до багатьох природних «туристичних магнітів», зокрема: 

 

 17 національних парків;

 11 заповідників;

 4 природних парків;

 2 ландшафтних парків;

 6 пам’яток природи.

 

Куди вже можна комфортно подорожувати оновленими дорогами?

 

Біосферний заповідник «Асканія Нова» – найстаріший степовий заповідник планети, що знаходиться на Херсонщині. Цього року під’їзд сюди – дорогу Р-47 – було відновлено по всій протяжності – 22,4 км. 

 

 Шацький національний природний парк, на території якого розташовано 23 озера, зокрема найглибше в Україні – Світязь. Цього року на автошляхах Т-03-02, Т-03-06 та Т-03-01, що ведуть до головного туристичного магніту Волині, вперше за півстоліття оновили майже 50 км дорожнього покриття. 

 Національний дендрологічний парк «Софіївка» – один із шедеврів садово-паркового мистецтва на Черкащині. 7,4 км об’їзду міста Умань було оновлено 2020 року. 

Національний природний парк «Мезинський» на Чернігівщині. Т-25-19 та Т-25-03 – частини маршруту до природної пам’ятки. Роботи на 26 км завершуються у поточному році. 

 

 Національний природний парк «Залісся» на автошляху М-01. Цього року напрямок Київ – Нові Яриловичі (до кордону з Білоруссю) ремонтуємо на 43 км по всій протяжності у межах Київської області. 

 

 Верховинський національний природний парк та Національний природний парк «Гуцульщина» на Прикарпатті. На під‘їздах триває влаштування щебенево-мастикового асфальтобетону та тротуарів. 

 

 Острів Хортиця – одне із Семи чудес України – сполучатиметься з берегами Дніпра автотранспортною магістраллю. 

 

 Природний заповідник «Дніпровсько-Орільський», загальною площею понад 3 700 га. На території росте 9 видів рослин, занесених до Червоної книги України, та 50 рідкісних для Дніпропетровщини видів. До заповідника веде автошлях Н-31, 28 км якого цьогоріч було збудовано. 

 

Дендропарк «Веселі Боковеньки» на Кіровоградщині на дорозі Н-23. Станом на сьогодні завершена реконструкція 5 км автошляху. Інші ділянки, протяжністю близько 76 км – у поточному середньому ремонті. 

 

 Заповідник «Розточчя» – кліматичну, флористичну і фауністичну прикордонну зону у Львівській області. Тут можна побачити красу природи Полісся, Поділля та Українських Карпат. До заповідника простягається дорога Т-14-25, яка оновлюється в межах цьогорічного амбітного плану. 

 

Мандруй Україною!

 

#Великебудівництво

#ТульчинськаРДАФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь