Пошук

Конкурс " Культурна спадщина та видатні постатті"

Дата: 27.09.2021 11:16
Кількість переглядів: 160

«Культурна спадщина та видатні постаті» — конкурс наповнення україномовного розділу Вікіпедії матеріалами про об'єкти культурної спадщини та видатних постатей за регіонами України. Він пройде із 5 жовтня до 5 листопада 2021 року.

Цільовою аудиторією конкурсу є бібліотеки України, хоча долучитися можуть усі охочі. Конкурс проведуть ГО «Вікімедіа Україна» та БФ «Бібліотечна країна». У межах підготовки до конкурсу буде проведено два вебінари, реєстрація на них уже відкрита.

«Бібліотекарі є важливими зберігачами знань, адже мають доступ до великої кількості джерел. У фондах бібліотек часто зберігаються рідкісні та цікаві видання на краєзнавчу тематику, доступ до яких є лише у відвідувачів та працівників закладу, - зазначають організатори. - У межах Всеукраїнського конкурсу «Культурна спадщина та видатні постаті» запрошуємо поділитися гордістю рідного краю з усією Україною, а водночас покращити Вікіпедію — найбільшу електронну енциклопедію».

Конкурс має дві фокусні теми:

  • об'єкти культурної спадщини українських територій (визначні місця на кшталт споруд чи комплексів, пов'язані із ними рухомі предмети тощо).
  • відомі люди, пов'язані з українськими регіонами (незалежно від їхнього етнічного походження).

У рамках конкурсу будуть охоплені в першу чергу регіони України — але учасники і учасниці можуть також створювати статті про українські етнічні території за межами України.

Щоб долучитися до конкурсу, потрібно зареєструватися у Вікіпедії і створити чи суттєво поліпшити принаймні одну статтю протягом конкурсного періоду згідно з правилами Вікіпедії.

Переможці зможуть виграти цінні призи та сувеніри для себе і своєї бібліотеки, а усі активні учасники й учасниці — пам’ятні сувеніри і сертифікати про участь. Організатори нагородять авторів найкращих статей, а також авторів найбільшого якісного внеску.

Детальні умови та покрокова інструкція участі — на сторінці акції у Вікіпедії.

https://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Культурна_спадщина_та_видатні_постаті_(2021)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь