Пошук

За сприяння Вінницької обласної служби зайнятості майже 5,0 тис. безробітних отримали професію, перенавчились або підвищили свою кваліфікацію

Дата: 28.10.2021 14:44
Кількість переглядів: 672

За сприяння Вінницької обласної служби зайнятості майже 5,0 тис. безробітних отримали професію, перенавчились або підвищили свою кваліфікацію

В умовах сьогодення, коли модернізується економіка та оновлюється суспільство, можливість отримати якісну професійну освіту – це запорука успішного працевлаштування та зменшення ризику безробіття. Однією із функцій державної служби зайнятості є сприяння підвищенню професійного рівня працездатного населення відповідно до суспільних потреб. Протягом 9 місяців 2021 року обласна служба зайнятості здійснювала професійне навчання безробітних за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. За цей період отримали професію, перенавчились або підвищили свою кваліфікацію майже 5,0 тис. безробітних.

«Змінити професію, пройти перепідготовку – це право кожної людини. Якщо особу, з числа безробітних, немає можливості працевлаштувати за раніше набутою професією чи спеціальністю, то фахівець служби зайнятості обов’язково запропонує пройти перепідготовку за професією, що потребує ринок праці. Рівень працевлаштування після закінчення навчання за 9 місяців 2021 року в нашому регіоні складає 93 %», - розповідає директорка Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Отримати нову професію можна як в державних, так і в приватних навчальних закладах, які мають ліцензію на право надання освітніх послуг та пройшли відбір в службі зайнятості.

Крім того, державна служба зайнятості має 11 власних Центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості в містах Рівне, Одеса, Львів, Суми, Дніпро, Полтава, Харків, Івано-Франківськ, Луганськ, Херсон, Донецьк. Це спеціалізовані навчальні заклади сучасного європейського рівня для дорослого населення, створені для ефективної підготовки висококваліфікованих робітників шляхом професійного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Протягом 9 місяців 2021 року у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості навчалися 2,6 тис. безробітних Вінницької області, що на 55,3% більше, ніж у відповідному періоді 2020 року.

Для зареєстрованих безробітних професійне навчання можливе за більш як 100 професіями і здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Безробітні можуть підвищити свою кваліфікацію на короткострокових курсах: бухгалтерських, підприємницьких, фермерських, енергозберігаючих технологій, ІТ -технологій та багатьох інших напрямках. Програма курсу навчання розробляється і узгоджується з майбутнім роботодавцем.

Відділ інформаційної роботи Вінницького ОЦЗ, т.55-17-88


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь