Пошук

КІЛЬКІСТЬ ВИКЛИКІВ СЛУЖБИ «104» НА ВІННИЧЧИНІ ЗРОСЛА НА 20%. «ВІННИЦЯГАЗ» ЗАКЛИКАЄ СПОЖИВАЧІВ ДОТРИМУВАТИСЬ ВИМОГ БЕЗПЕКИ ПРИ КОРИСТУВАННІ ГАЗОМ

Дата: 04.02.2022 10:49
Кількість переглядів: 404

 КІЛЬКІСТЬ ВИКЛИКІВ СЛУЖБИ «104» НА ВІННИЧЧИНІ ЗРОСЛА НА 20%. «ВІННИЦЯГАЗ» ЗАКЛИКАЄ СПОЖИВАЧІВ ДОТРИМУВАТИСЬ ВИМОГ БЕЗПЕКИ ПРИ КОРИСТУВАННІ ГАЗОМ

Минулого 2021 року кількість викликів аварійно-диспетчерської служби АТ «Вінницягаз» перевищила 18 тисяч. Це на 20% більше, ніж у 2020 році. АТ «Вінницягаз» закликає споживачів подбати про стан газових мереж, димових та вентиляційних каналів своїх будинків, щоб убезпечити себе та близьких від аварійних ситуацій та нещасних випадків.

У 2021 році аварійно-диспетчерська служба АТ «Вінницягаз» виконала понад 18 тисяч заявок за викликом 104. Це на 3 тис. заявок більше, ніж у 2020 році. Крім того, по всій Україні почастішали нещасні випадки, спричинені недотриманням споживачами правил безпеки при користуванні газом в побуті. Зокрема, отруєння чадним газом, вибухи, пожежі та інші аварії, що несуть небезпеку для життя та здоров’я людей, руйнування будинків.   

Фахівці пов’язують таку тенденцію насамперед з несвоєчасним здійсненням власниками будівель та споруд технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, димових та вентиляційних каналів. Газові мережі старіють, потребують ремонту, комплектуючі та ущільнюючі матеріали потребують заміни. Виникають витоки газу, що несуть небезпеку як для власника будівлі, так і для оточення. Для належної роботи димові та вентиляційні канали також потребують періодичного фахового обстеження, очищення та обслуговування. Нажаль, далеко не всі споживачі дбають про стан мереж своїх будинків.

Як наслідок - близько 80 % усіх аварійних ситуацій виявлені газовиками на внутрішньобудинкових мережах.

Своєчасне фахове обслуговування таких мереж згідно вимог чинного законодавства забезпечують власники або балансоутримувачі будівель та споруд. Послуга надається на договірних засадах спеціалізованими організаціями, які мають дозвіл на виконання таких робіт.

На 1 січня поточного року понад 40 тисяч споживачів газу Вінниччини уклали договори на технічне обслуговування мереж своїх будинків з АТ «Вінницягаз». 

Зокрема, про власну безпеку подбали 37,3 тисячі власників приватних садиб і квартир, 908 багатоповерхівок, 2,3 тис. підприємств, установ та організацій.

У порівнянні з попередніми роками власники будівель і споруд, ОСББ та управляючі компанії все активніше долучаються, розуміючи, що належний стан мереж – це безпека та надійність споживання газу. Однак, багато споживачів все ще зволікають, наражаючи на небезпеку себе та близьких.

 «АТ «Вінницягаз» виконує увесь спектр послуг з обслуговування газових мереж будь-якого рівня складності, має кваліфікованих фахівців, обладнання та досвід. Наразі компанія пропонує послугу техобслуговування внутрішніх мереж приватних будинків та квартир на акційних умовах – всього за 300 грн. на рік. Перевагами такої пропозиції уже скористалися майже 18 тис. споживачів.» - зауважує директор з капітального будівництва АТ «Вінницягаз» Микола Яременко.

АТ «Вінницягаз» закликає споживачів не зволікати, забезпечити фахове обслуговування  газових мереж у своїх будинках задля власної безпеки, безаварійного та безперебійного споживання газу. Замовити послугу можна в клієнтських просторах 104.ua.

Детально правила безпеки при користуванні газом тут




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь