Безоплатна правова допомога для ВПО

Дата: 14.04.2022 13:20
Кількість переглядів: 452

Відповідно до Закону України "Про безоплатну правову допомогу", внутрішньо переміщені особи мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, що полягає в захисті, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складенні документів процесуального характеру.

А громадяни України, що звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб, мають право на представництво інтересів з питань, пов’язаних з отриманням довідки про взяття на облік ВПО.

Введення воєнного стану не призводить до обмежень прав суб’єктів на безоплатну правову допомогу, гарантованих Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Безоплатна правова допомога надається у порядку та за наявності підстав, визначених законом.

Кожен громадянин України може отримати безоплатну правову допомогу, також в період воєнного стану.

В зв’язку з цим завідувач сектору "Тульчинське бюро правової допомоги" Руслан Швець провів тематичну зустріч з працівниками комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шпиківської селищної ради щодо роботи системи безоплатної правової допомоги в умовах воєнного стану та надання такої допомоги особам, які залишили свої домівки, рятуючись від небезпеки, але не перетнули міжнародний кордон, а залишились на території рідної країни та отримали статус внутрішньо переміщених осіб.

Нагадуємо, що ведення воєнного стану не призводить до обмежень прав людей на безоплатну правову допомогу, гарантованих Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Звернутися за безоплатною правовою допомогою можна до найближчого бюро правової допомоги, незалежно від реєстрації місця проживання. Адреси та контакти бюро для уточнення режиму їхньої роботи можна дізнатись на сайті системи БПД за посиланням

https://www.legalaid.gov.ua/tsentry

Також в умовах воєнного стану найзручніший спосіб отримати консультацію – це зателефонувати за єдиним номером

0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України) або звернутися онлайн.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь