Пошук

21 лютого - День рідної мови!

Дата: 21.02.2023 08:43
Кількість переглядів: 140

Міжнародний день  рідної мови- свято, яке своєю глибинною духовною суттю історично звеличує наш народ. Адже мова є своєрідним генетичним кодом нації, складовою частиною і засобом творення національної культури.
Корені української писемності виходять з далекого минулого, з тих часів, коли давньоруські літописці створювали описи подій давнини, що сьогодні стали дорогоцінними реліквіями історії та культури.
Шлях розвитку нашої рідної мови був нелегким, але український народ зумів зберегти цей неповторний скарб, аби сьогодні ми відчували її красу та мелодійність.
За нашу українську мову боролись, звеличували її у своїх творах сини і доньки України – Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Леся Українка та багато інших видатних українських письменників, вірних патріотів своєї Батьківщини.
Як писав, геній України Тарас Шевченко: «Ну що б, здавалося, слова… Слова та голос – більш нічого. А серце б’ється – ожива, як їх почує!»
Сила слова – потужна зброя на шляху до волі, свободи та незалежності. В цей день хочеться згадати і віддати шану всім великим українцям, які присвятили свій життєвий шлях збереженню, розвитку і вдосконаленню української мови. Зараз відстоюють її на передовій у боротьбі з ворогом наші відважні воїни.  Нехай українське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом.
Шануйте, вивчайте, любіть свою мову! Вдосконалюйтесь у володінні нею, адже знання рідної мови – це невід’ємна складова внутрішньої культури людини, а нині – ще й переконлива Перемога над ворогом.
Це духовний скарб нації та її утвердження на шляху до миру та свободи!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь