НЕ ТЕРПІТЬ НАСИЛЬСТВО – ЗВЕРТАЙТЕСЬ ПО ДОПОМОГУ!

Дата: 17.02.2023 11:25
Кількість переглядів: 85

Повномасштабна війна, яка триває в Україні, не зупиняє вчинення правопорушень, які були поширеними в нашій державі й раніше. Домашнє насильство є одним із тих явищ, яке у період війни може лише загострюватися і при цьому залишатися невидимим.

На жаль, аналізуючи статистичні дані, які свідчать про зменшення кількості зафіксованих випадків вчинення домашнього насильства, ми з колежанками дійшли висновку, що статистика не свідчить, що у зв’язку з війною домашнє насильство вчиняється рідше, а навпаки дозволяє припустити, що люди не звертаються по допомогу через бар’єри, зумовлені війною.

Війна не скасовує домашнє насильство, а навпаки загострює ситуацію. Традиційно домашнє насильство зачіпає вразливі групи населення, які, поміж іншого, обтяжені вирішенням інших проблем, що виникли через збройний конфлікт в державі. Втім, попри війну, органи та установи повинні докласти максимальних зусиль аби, факти домашнього насильства не замовчувалися, а постраждалі були видимі, зверталися по допомогу та отримували належний захист своїх прав.

За даними різних досліджень чоловіки надалі найчастіше вчиняють домашнє насильство щодо жінок. Кривдниками, в більшості випадків, виступають чоловіки щодо дружини/співмешканки; сини щодо батьків; особи, соціальна роль яких брат, свекор, зять, чоловік доньки тощо. Окремою темою є насильство щодо дітей.

Домашнє насильство – це злочин, який не можна ігнорувати, проте, саме він може тривати роками безкарно.

Саме тому, ми розпочинаємо щоп'ятниці публікувати серію дописів на тему домашнього насильства, в яких детально зупинимося на всіх деталях цієї теми.

Насамперед, ви повинні знати КУДИ ЗВЕРТАТИСЬ У ВИПАДКАХ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

- Національна поліція - 102

- Урядовий контактний центр – 1547

- Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства – 116 123 (з мобільного) або 0 800 500 335 (зі стаціонарного)

- Вінницька обласна «Лінія довіри» – 0 800 75 04 75

Не можна терпіти домашнє насильство у будь-якому прояві. Навіть під час війни. Особливо під час війни. Це порушення прав людини. І з цим неможливо та не потрібно жити.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь