USAID АГРО оголошує конкурс на співфінансування проєктів з розвитку картоплярства

Дата: 10.04.2023 09:55
Кількість переглядів: 111

Програма USAID АГРО оголошує конкурс на співфінансування проєктів підтримки та зміцнення стійкості українських мікро, малих та середніх виробників картоплі для забезпечення продовольчої безпеки в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Програми.

До участі у конкурсі запрошують суб’єктів підприємницької діяльності, сільськогосподарські кооперативи, громадські організації або бізнес-асоціації, які розроблять та запровадять механізм залучення сільськогосподарських ММСП до партнерства/кооперації для створення локальних кластерів/хабів промислового картоплярства.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Програма USAID АГРО надасть співфінансування для 5-7 проєктів із загальним бюджетом до 26 млн грн (з розрахунку від 3,5 до 7,5 млн грн на проєкт).

Проєкт співфінансування буде спрямований на покращення доступу ММСП до виробничих потужностей післяврожайної/передпродажної доробки та переробки картоплі, сертифікованого насіння картоплі та сортооновлення, лабораторних і навчально-інформаційних послуг, створення умов для диверсифікації виробництва та розширення ринків збуту на внутрішньому і зовнішніх ринках та, відповідно, підвищення добробуту сільських громад України.

Для участі в програмі потрібно 14 квітня 2023 р. підтвердити свою участь у передзаявочному онлайн-семінарі, який АГРО проведе 20 квітня з 10:00 до 12:00

У будь-якій кореспонденції щодо цього конкурсу у Програмі просять в темі листі вказувати його назву – ЗПЗ № 55.

Які проєкти фінансує USAID

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це 7-річний проєкт (2019-2026), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується компанією “Кімонікс Інтернешнл”. Метою Проєкту АГРО є прискорення економічного розвитку сільських громад в Україні, які потребують найбільшої підтримки шляхом покращення управління в аграрному секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруються в конкурентоспроможні українські та міжнародні ринки.

Загальна сума гуманітарної допомоги, яку USAID надала українцям, сягнула понад $1 мільярд, а загальний внесок уряду США – понад $1,5 мільярда.

Крім того, незалежне агентство федерального уряду США з міжнародного розвитку USAID передало українським аграріям 28 супутникових інтернет-терміналів Starlink.

Нагадаємо, Світовий банк у 2023 році надасть $50 млн для забезпечення українських елеваторів генераторами або котлами.

Мінагропрод та Міжнародна фінансова корпорація (International Finance Corporation, IFC) підготували програму підтримки пільгового кредитування для українських аграріїв на загальну суму понад $1 мільярд.

У 2023 році Україна зможе залучити більше коштів для кредитування сільськогосподарських виробників.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь