Коли відзначаємо День захисника України 2023: нова дата свята

Дата: 22.09.2023 11:11
Кількість переглядів: 216

Раніше ми відзначали 14 жовтня День захисника України, але тепер дату свята змінили.

Щороку у жовтні українці вшановують захисників України, які вже дев'ятий рік дають відсіч російській агресії. У воєнний час це безсумнівно найважливіше світське свято в році, адже тільки завдяки військовим, медикам і волонтерам Україна зберегла свою незалежність.

День захисника України 2023 відзначатиметься в нову дату - 1 жовтня. Повністю свято називається День захисників і захисниць України, адже жінки теж беруть участь у бойових діях.

Коли День захисника України

День захисників в Україні був заснований в 2014 році за указом президента Петра Порошенка. Свято прив'язали до християнського торжества Покрова Пресвятої Богородиці - 14 жовтня. Це свято дуже шанували запорізькі козаки.

У 2023 році День захисника України перенесли на 1 жовтня за указом президента Володимира Зеленського. Все через реформу церковного календаря. З 1 вересня ПЦУ переходить на новоюліанський церковний календар, в якому всі свята відзначаються на 13 днів раніше. Наприклад, Покрова Пресвятої Богородиці замість 14 жовтня святкуватиметься 1 жовтня. А разом з нею переноситься і дата Дня захисників.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь