Семінар-навчання з питань дотримання санітарного законодавства для ЗДО

Дата: 07.06.2024 16:09
Кількість переглядів: 82

З метою забезпечення організації якісного харчування в закладах освіти Тульчинського району, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тульчинського районного управління Людмила Медик провела семінар-навчання з питань дотримання санітарного законодавства при здійсненні планування та складання примірного чотиритижневого сезонного меню відповідно до вимог постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку", наказу МОЗ України від 24 березня 2016 року №234 "Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів" та наказу МОЗ України від 17 квітня 2006 року №298/227 "Про затвердження Інструкції з організації харчування в ДНЗ".

У заході взяли участь керівники дошкільних навчальних закладів та медичні працівники відділу освіти Шпиківської територіальної громади Тульчинського району.

Присутні обговорили:

вимоги до планування та складання примірного чотиритижневого сезонного меню, щоденних меню-розкладів;

правила приймання харчових продуктів та сировини від постачальників, здійснення контролю за якістю продуктів;

вимоги до приготування та реалізації готових страв, правила відбору та зберігання добових проб кожної страви раціону;

ведення обліку дітей, що забезпечуються безоплатним гарячим харчуванням, у тому числі з особливими дієтичними потребами;

ведення документації з організації харчування та здійснення контролю за дотримання норм харчування;

постійне оновлення та підтримку у належному робочому стані обладнання та устаткування харчоблоків, посуду, меблів, систем водопостачання та водовідведення, вентиляції тощо;

забезпечення питного режиму дітей, забезпечення закладу якісною та безпечною питною водою;

дотримання вимог особистої гігієни працівниками харчоблоків, забезпечення достатньою кількістю санітарного одягу;

необхідність проходженням періодичних медичних оглядів відповідно до чинного законодавства.

Особливу увагу учасники приділили питанню профілактики харчових отруєнь в організованих дитячих колективах в літній період.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь